Akcie OKST VU 2010

AktualizÁcia 30. SEPTEMBRA 2010 • PETER.TAPAY@MAIL.T-COM.SK

25. 9. 2010 - Chystanie dreva

Vystihnutý týždeň

Chystanie dreva pre zrub na Brezovej sa niekoľkokrát odložilo pre nepriaznive počasie. Aj teraz sa stálo pred dilémou, ktorú spolovice vyriešilo posunutie Hodov v našej obci o týždeň a ísť či neísť do  Jedľových Kostolian na akciu TOM – Čertíci, „Čertovská 30", na ktorú nás pozval horolezec Rudo BOŠIAK.
Nakoniec rozhodlo zasa počasie, ktoré sa malo a aj sa od nedele pokazilo, takže sme sa rozhodli správne. Niektorí išli hore už v piatok. Príjemný mesačný večer sme konečne využili na opekanie, vábenie jeleňov s pomocou novodúrovej 200 rúry, ako i posedenie asi hodinu na Dobrolínskych skalách. Ráno po včastných raňajkách o 6. hod. mužská časť odchádza na Oselnú skalu, kde sa má chystať drevo. Ženy zatiaľ čaká klasika – GULÁŠ. Tri motorové píly pomerne za krátky čas pripravili dostatok paliva a aj na odvoz sme skoro nečakali, takže na obed už  všetci sedeli spokojní na guláš-party pred chatou.
Ešte sme niečo popíli/li/, všetko ponosili pred chatu a Uherecká osádka zavŕšila túto brigádu v rybárskej bašte za priehradou.

P.S.: Zo sto člennej, našej turistickej základne sa brigády zúčastnilo asi 15 ľudí. Nájde sa z tých ostatných partia na popílenie a schovanie dreva čo je pred chatou?
                                          Vďaka!  Výbor.

Text a foto: Š. Adamík

 

 

 
Free Web Hosting